Лъчезар Борисов, мярка, малки предприятия, оборни средства

Лъчезар Борисов: Тенденцията за ускорено влошаване на бизнес климата ще продължи

Лъчезар Борисов, Фейсбук:

Ето как предприемачите пряко оцениха случващото се в #икономиката от началото на 2020 г. 〽️Преломната точка е през май 2021 г.
📑Изследванията на бизнес тенденциите се осъществяват всеки месец от НСИ и дават пряк отговор на случващото се в икономиката. 🔢Оценката се прави пряко от мениджърите на предприятията. Здравната и икономическата криза дадоха силно отражение върху общият показател на бизнесклимата, който също се влияеше и от периодите на затваряне на икономиката.
🧾Предприетите мерки през този период и управлението на кризите, намериха отражение в #подобряване на #бизнесклимата в периода април 2020 г. – май 2021 г. ❗През месец май, общият показател на бизнесклимата достигна предкризисните нива. За съжаление тогава се прекъсва и възходящата тенденция на подобряване на очакванията на бизнеса, направени чрез преки оценки на предприемачите.
🔢Официалните данни на НСИ ясно и отчетливо сочат, че след месец май 2021 г., започва нова тенденция на спад на общия показател за бизнесклимата.
➡️Моята прогноза е, че тенденцията за ускорено #влошаване на #бизнесклимата ще продължи и през следващите месеци. Изводите и решенията оставям на Вас!

 

- реклама -