такста успех, проверка, Лъчезар Борисов Лъчезар Борисов, икономика, криза, мерки

Лъчезар Борисов: Социалните и икономическите мерки дадоха ефект и дори заплатите се повишиха

„Всички мерки трябва да се гледат от птичи поглед. България имаше най-либералните мерки по отношение на бизнеса. Ние постигнахме. България успя да запази един от факторите на икономически растеж – потреблението. Дори по време на кризата социалните и икономическите мерки дадоха ефект и дори заплатите се повишиха.“ Това заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Министерството на труда и социалната политика и Министерството на икономиката са реализирали мерки в размер на над 1,2 млрд. лева, заяви Борисов.

Министърът увери, че всяка една компания, която отговаря на условията, ще бъде подпомогната. Мерките продължават и през настоящата година. Помощта през Министерство на икономиката в следващите месеци към бизнеса ще достигнат 500 милиона. Ние мислим за всички. Следваме европейския принцип – Мисли първо за малкия“, поясни икономическият министър.

„Критериите на ЕК са тежки и не се определят само от България. В този период трябваше да правим компромиси и го доказахме“, заяви Борисов. „С мерките сега ще запазим 4000-5000 работни места, което не е малко“, добави той. По думите му новите инвестиции, новите работни места, нови иновации това е бъдещето на икономиката. Всяка една криза дава възможност да станем още по-силни.

- реклама -