Лъчезар Борисов, мярка, малки предприятия, оборни средства

Лъчезар Борисов: След няколко месеца може би няма да имаме и държава

За първи път от 25 години виждаме, че управлението в сферата на финансите е заплаха за финансовата и национална сигурност на страната.

Еврокомисията ще започне процедура за свръхдефицит, дългът нараства, предстои да бъдат поети нови 3 милиарда, а лихвите по този дълъг ще бъдат два пъти по-високи, имаме счупена макрорамка.

Населението губи покупателна способност.

С тези мотиви бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов посочи причините, заради които ГЕРБ внесе вота на недоверие към кабинета „Петков“.

,,Тази актуализация (на бюджета) поставя България в една много тежка ситуация, бъдещето на нашите деца е продадено, заложените мерки само ще стимулират инфлацията“, допълни той.

За първи път имаме реален спад на инвестициите с над 6 процента, инфраструктурните проекти са спрени, парите от Плана за възстановяване ги няма… това нещо трябва да спре. След няколко месеца може би няма да имаме и държава, каза още Борисов в сутрешния блок на БНТ.

Бившият икономически министър заяви, че ГЕРБ няма синхронни действия с ИТН, а следват единствено „синхрона с хората и бизнеса“.

По думите му всеки един народен представител е „добре дошъл да подкрепи вота на недоверие“, за да се спре обедняването и подчерта, че той е с доста сериозни мотиви.

За шест месеца не видяхме нищо позитивно за нашата икономика, в момента сме в топ листата по инфлация, която е изпусната, добави Лъчезар Борисов.

- реклама -