Лъчезар Борисов, мярка, малки предприятия, оборни средства

Лъчезар Борисов: По време на кризата в България се вдигаха заплатите, което е показател за добро справяне на бизнеса

„Искам бизнесът да работи, защото той затова е създаден. Когато работниците са здрави, бизнесът работи и икономиката върви напред. Здравето на хората е на първо място. Търси се най-добрия баланс между противоепидемични и икономически мерки.“ Това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Нова нюз министърът на икономиката Лъчезар Борисов и кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС.

„Близо 2 млрд. лева са изразходвани по разплащания, свързани с подпомагане на бизнеси, засегнати от пандемичната обстановка. За засегнатите бизнеси мерките за подпомагане продължават“, информира министърът.

Той допълни, че в България по време на криза са се вдигали заплатите, което е показател за добро справяне на бизнеса.

Лъчезар Борисов заяви още, че за модернизация на бизнеса се предвиждат допълнителните 2,6 млрд. лева и добави, че данъчната политика ще остане същата, защото тя е доказала, че работи, запазва се и плоският данък.

„Предвидени са средства и за дигитализация, за саниране и други дейности, свързани с Зеления пакт“, допълни още Борисов и информира, че в бъдеще се предвижда да се използва водорода като енергийно гориво.

За приемането на еврото министърът е убеден, че България ще се прави със срока, а самото приемане в Еврозоната още повече ще увеличи кредитния рейтинг на страната, който и без това е висок, въпреки кризата.

Относно проблемите на туризма Лъчезар Борисов очаква по-добър сезон от миналата пандемична година, като отново се разчита много на българските туристи. Той заключи, че ГЕРБ има основание да очаква голяма подкрепа на изборите, изхождайки от добре свършената работа и видимите резултати.


Купуването и продаването на гласове е престъпление.

- реклама -