сн. БГНЕС

Лъчезар Борисов: Догодина ще излезем от икономическата криза

До една година България ще излезе от икономическата криза, която е следствие от пандемията. Това прогнозира икономическият министър Лъчезар Борисов, който пристигна в Пловдив, за да направи първа копка на завод за PVC профили.

Борисов каза, че страната ни стои доста по-добре икономически спрямо средноевропейското ниво и дори изпреварва някои държави от еврозоната.

Според него, вече се полагат специални усилия за подпомагане на индустрията за справяне с ковид кризата. „На пазара е мярка през „Фонда на фондовете“, която е аналог и малко по-развита от тази на Българската банка за развитие. Това ще е една новост. Разбира се, продължаваме с нови мерки, които са в следкризисния период и ще подпомогнат възстановяването на икономиката по линия на производствената, ресурсната и енергийната ефективности. До края на годината ще бъдат налични три фонда с обща стойност 900 млн. лв.“, обясни Лъчезар Борисов.

сн. БГНЕС

Той обеща още помощ за всички ресторантьори и засегнати административно бизнеси. Конкретната рамка на подпомагането обаче тепърва ще се обсъжда с бранша.

- реклама -