сн. БГНЕС

Лъчезар Борисов: 370 млн. лв. ще достигнат до бизнеса само чрез програмите на МИ

В най-кратки срокове 370 млн. лева ще достигнат до бизнеса само чрез програмите на Министерство на икономиката. Това каза министърът на иконимиката Лъчезар Борисов, който придружава премиера Бойко Борисов в Сливеница днес.

„След като вече получихме одобрението на Европейската комисия, от другата седмица през НАП започва изплащането на помощта за оборотен капитал за близо 116 млн. лева“, заяви министърът на икономиката, цитиран от правителствената пресслужба.

Министър Борисов посочи още, че по процедурата за подкрепяне на средните предприятия са одобрени вече предложения за близо 233 млн. лева, а за микро и малки предприятия са преразгледани и ще се финансират предложения за над 3.5 млн. лева.

Кметът на Сливница Васко Стоилков показа на премиера и на министъра на икономиката обновения с европейски средства център за социална рехабилитация и интеграция на децата с увреждания до 16 години. В близост до него е и медицсинският център, който е ремонтиран със средства от държавата по линия на програмата „Красива България.

- реклама -