семейство Катай, ЛА Галакси

ЛА Галакси изгони сърбин заради жена му

ЛА Галакси освободи сръбското крило Александър Катай заради расистки постове на жена му в Инстраграм. Половинката му Теа освен това е призовавала към насилие на сръбски.

Публикациите ѝ бяха изтрити по-късно, но не достатъчно бързо, за да се избегне скандалът. ЛА Галакси обяви освобожаването на сърбина със съобщение от едно изречение.

Катай се извини за публикациите и заяви, че те са неприемливи. „Нейните виждания не са такива, които аз споделям или толерирам. Но това е грешка на моето семейство и аз поемам пълната отговорност“, заяви футболистът.

„Ще направя всичко по силите си, за да помогна на семейството ми да разбере, чуе и подкрепи черната общност. Съжалявам за болката, която това причини на ЛА Галакси и на спортистите, които се борят срещу расизма“, завърши сръбският национал.

Преди да отиде да играе в Щатите, Катай мина още през Цървена звезда и Алавес.

Самата Теа Катай отрече, че е расистка. „Имам приятели от всички вери, раси и политически убеждения. Против съм само вандализма по улиците и битките с полицията. Бременна съм в петия месец и в тази сутиация ме е страх за децата ми. Не смея да излеза в града. И дори не се чувствам сигурна в дома си“, заяви тя пред „Курир“.

- реклама -