Кузманов: Ще бъде извършена обстойна проверка на тотото и всички отдели на ММС

„Предприемат се мерки във връзка с проверки на всички звена в Министерството, дали е спорт, дали е икономика, дали е Национална спортна база, дали е тотото, правят се проверки и се пишат доклади“, отговори на въпрос на БГНЕС служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов при първата си медийна изява, след като зае поста в средата на миналата седмица.

Днес Кузманов представи своя екип – заместник-министрите Росен Барчовски и Валентин Гичев, както и генералният секретар Александър Георгиев, след което разкри, че най-вероятно през следващата седмица ще има кадрови промени в Министерството, след като бъде завършена пълната проверка на всички звена и отдели в ММС. „При нас ще съществува прозрачност. Все още се запознаваме с нещата, не можем да кажем кой е добър и кой е лош, докато не се запознаем и не сме реални в оценките си. Предприемат се мерки във връзка с проверки на всички звена в Министерството, дали е спорт, дали е икономика, дали е Национална спортна база, дали е тотото, правят се проверки и се пишат доклади. От понеделник може би ще имаме и помощници, финансови и икономисти, които ще влязат в тези проверки. Разчитаме на професионализма им и на професионализма на тези, които са работили в Министерството и ако има някакви пропуски, естествено е хората да се научат да работят. Не гоним никакъв реваншизъм, не сме от хората, които са „стани, да седна“ и понеже сме дошли тук, дайте сега метли. Всеки, който е работил за спорта, за каузата спорт, е добре дошъл да продължава да работи. Който е правил грешки, ще бъде подобаващо удостоен“, каза Кузманов.

Той допълни относно Българския спортен тотализатор: „Относно тотото, по същия начин ще бъде извършена обстойна проверка, гарантирам ви. След като ни информират въпросните одити и комисии, които ще създадем за тези организации, ще излезем с нарочна пресконференция, гарантирам ви, за да ви информирам всичките за резултатите на отделните дружества и отдели, които са към Министерството на спорта“.

Служебният министър коментира и темата за коронавируса в света на спорта. „Максимални мерки са взети за всички треньори и състезатели, всички са призовани и им е отдадено заслуженото по всяко време да им съдействаме за така наречените ваксини. За съжаление, има някои състезатели и треньори, които не желаят, но от наша страна приоритетно, в тоя кратък период от една седмица, бяха предприети мерки, както виждате, вчера стадионът беше пълен. Някои от нещата, които са свързани с ограничаване на публика, свързани с влизането в държавата на спортисти от така наречените рискови държави, опитваме се максимално с министъра на здравеопазването да ги решим, за да можем да дадем равен шанс на всички спортисти да могат да се състезават. По тая линия максимално се работи, защото най-важното нещо за всеки един човек, не са за спортистите, е здравето. Това е и мой личен приоритет“, обясни той.

- реклама -