Димитър Кузманов, България

Кузманов и Томова отпаднаха от US Open

Димитър Кузманов и Виктория Томова отпаднаха в квалификациите на US Open. Така единственият българин в Ню Йорк остава Григор Димитров.

Кузманов загуби в третия кръг от 296-ият в света Брендън Холт. Срещата беше прекъсвана заради дъжд на няколко пъти преди Холт да спечели след 6-4, 3-6, 6-3. Мико допусна пробив в седмия гейм на първия сет и след това американецът нямаше проблеми. Във втория Димитър започна убедително, поведе с 3-0 гейма и задържа аванса си края. Третият сет стартира с размяна на пробиви, но Холт проби отново за 4-2. После мачът беше прекъснат, а след паузата Мико не успя да изравни.

Виктория Томова също загуби в последния кръг на квалификациите. Тя отпадна след 4-6, 4-6 от Виктория Кужмова. Словачката дръпна с 3-0 в първия сет, после Томова навакса до 3-4. Тя имаше и седем точки за пробив, но не успя да изравни и Кужмова взе сета.

Последва медицински таймаут за Томова заради проблем с левия глезен, но тя поведе с 4-1 във втората част. После обаче силите ѝ свършиха и Кужмова взе следващите пет гейма, а с това и мача.

- реклама -