Кузман Илиев Кузман Илиев, Доклад, Държавен департамент

Кузман Илиев: Става много неудобна ситуация. За да се промени “моделът”, ще създадем друг

Става много неудобна ситуация.

За да се промени “моделът”, ще създадем друг.

Това написа икономистът и кандидат за депутат от ВМРО Кузман Илиев в профила си във Фейсбук

Коалиция Слави, ДБ и Мая, които явно са едно, броят резултата си като едно. Казват, че са победители, взети заедно! По студиата открито отказват да кажат лоша дума едни за други, определят се като “партньори”. Всички срещу ГЕРБ, които явно ще върнат мандата и ще го дадат на Слави.
Сценаристите на Слави отказват коалиция с ГЕРБ или БСП. Отказват КОАЛИЦИЯ, но не и ПОДКРЕПА. И народът се кефи, без да разбира. Казват сценаристите, че ще се коалират с ДБ и Мая. Но без ГЕРБ или БСП – управление няма. Йок. Математически, смята Илиев.
ДБ заявяват, че няма да управляват с мандат на БСП. Забележете, с мандат не, но с подкрепата? Това не отхвърлят – нито Христо Иванов, нито генерал Атанасов. Г-н Хаджигенов от екипа на Мая си го каза – ще трябва да преговаряме с БСП.
БСП днес прегръщат инициативата на ДБ да гоним концесионери. Предлагат безусловна подкрепа. Без да искат нищо в замяна. Идеята: да сменим модела. На всяка цена. Поводът: кризата, пандемията, корупцията. Вероятно и слънцестоенето.

Инженерът на комбинацията: Президентът Радев, дал авторски права на името за цяла нова партия – “Изправи се, Мутри вън”.

Партия, съставена от бившите остриета на БСП – Мая и Дончева, – автори на лобистки мутренски поправки ала “Ванко 1”, търсили “покрепа” от хита на изборите – Васил Божков. Най-вероятно – морална. Плюс част от Реформаторите на Кунева, които 2013-та се биеха срещу… да, срещу лидера си днес – същата тази Мая (бившото острие на БСП), която предложи Пеевски, редом с адвоката на Мултигруп Дончева.
Та всички те, заедно с министъра на Борисов (не на Реформаторите, а на ГЕРБ!) Христо Иванов, плюс БСП, които създадоха “модела” и управляваха три пъти с ДПС…
Те заедно ще сменят модела. И то при победа на Борисов, тоест с хлабава легитимност.
Жал ми е само за ДСБ, които преживяха коалиция със зелените в рамките на ДБ, за да се налага днес управляват с БСП и прокситата й. Ад.

А приказките на Хр. Иванов за предсрочни избори са като за “у църква”.

Сам не си вярва. И дори Ризова, сериозен журналист по принцип, не вижда нюанса в отказваното съвкупление на Иванов с БСП с техен мандат, но пък многозначителното му съгласие за подкрепата на столетницата. Което по същество е същото. Добре, че Вигенин прикани да внимават какво говорят, че от Позитано слушат. Но засега всичко е точно, просто народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно.
Става много неудобна ситуация, действително. Чак да те е срам от чуждия срам, смята Илиев.

 

- реклама -