Кутев става говорител на служебното правителство, Николай Цонев – шеф на кабинета на Янев?

Антон Кутев от БСП ще е говорител на служебното правителство на Стефан Янев, съобщава „24 часа“, позовавайки се на запознати с кадровите решения на президента Румен Радев. В момента Кутев е сред най-острите опозиционери на лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Вероятно Кутев ще е само говорител, след като тази вечер Соня Момчилова потвърди, че ще поеме и пресслужбата на Министерския съвет.

Бившият военен министър Николай Цонев пък се очаква да бъде назначен за шеф на кабинета на премиера Янев.

Той бе министър на отбраната в кабинета „Станишев“. През месеците след края на мандата му като министър Цонев бе разследван за злоупотреби в Министерството на отбраната. На 1 април 2010 година бе зрелищно арестуван и обвинен в предлагане на подкуп на следовател. Две години по-късно Софийският градски съд го оправда.

На 1 юни 2012 г. бе оправдан от Върховния касационен съд по друго дело – за сключване на четири неизгодни сделки през 1999 г. когато е ръководил дирекция „Управление на доставките“ в Министерството на отбраната. Общо Цонев е съден и оправдан по четири дела и през август 2015 г. осъди прокуратурата на втора инстанция да му плати обезщетение в размер на 15 хил. лева.  

- реклама -