Куриоз: Хванаха пиян шофьор на катафалка в Берковица

Хванаха пиян шофьор на катафалка в Берковица, съобщиха от полицията. Проверка към 11:00 часа на 23 февруари е установила, че 44-годишен мъж шофира катафалка, собственост на община Берковица, с концентрация на алкохол от 1,65 промила при пределно допустима норма от 0,50 промила. Той е задържан за денонощие.

От ОД на МВР съобщиха, че подобен случай

на пиян шофьор на катафалка не е имало в региона, но неотдавна имаше случай шофьор на тир да кара пиян и то през прохода „Петрохан“, където е забранено преминаването на тежкотоварни камиони.

Междувременно хванаха пиян шофьор

в Ловеч, съобщиха от полицията. На 23 февруари 65-годишен мъж при управление на автомобил е спрян проверка и пробата му за алкохол извършена с техническо средство е отчела 2,35 промила в издишания въздух. Водачът е задържан за срок до 24 часа и работата по случая продължава.

Пак на 23 февруари в гр. Ветово на

ул. Трети март от автопатрул на РУ – Ветово е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“ с варненска регистрация, при която като водач е установен местен жител на 19 г. На водача е извършена проверка за алкохол с техническо средство и уредът е отчел положителна

проба от 2.58 на хиляда в издишания въздух.

На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване и е конвоиран до УМБАЛ „Канев“ – гр. Русе, където е отказал в присъствието на медицинско лице даване на проба. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ-Ветово, за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

- реклама -