Куриоз: БГ глоба за италиански дядо, без никога да е бил в България

Куриоз: БГ глоба за италиански дядо, без никога да е бил в България. 86-годишният Пиетро Фарина от Сардиния получи глоба от 100 лв за превишена скорост от пътната полиция на България, без никога да е ходил там, съобщиха медиите на Апенините, предаде „24 часа“.

Според съставения акт на 26 април 2019 г.

дядо Пиетро профучал с колата си в участъка между Гълъбово и Раднево, надвишавайки с 30 км разрешената скорост в тази зона. В документа на български, който пристигнал на италианския адрес на пенсионера от град Сасари, било написано, че колата му е „Фиат“, докато неговата била „Алфа Ромео“.

Иначе посоченият номер на колата

бил същият като неговия в Италия. В документа българските власти уточнявали, че Пиетро карал със 78 км в час, докато лимитът в онзи участък е от 50 км в час. Едва година след извършеното предполагаемо нарушение, било изпратено препоръчаното писмо от България до Сасари. И едва две години по-късно, или на 31 март 2022 г.,

писмото стигнало до получателя.

„Не съм си изгубил съня от цялата тази работа. Открих, че даже да е вярна, ако не я платя , нищо няма да стане. Съмнението ми е обаче, че става въпрос за опит за измама“. В документа на български пишело, че ако нарушителят иска да оспори глобата, трябва да се обърне към Съда в Стара Загора.

„Няма да обжалвам и ще продължа

да си карам, спазвайки ограниченията за скоростта, но в Италия. В България никога не съм бил и не смятам да ходя“, разказа дядо Пиетро пред в. „Нуова Сарденя“.

Според него в акта били посочени

неговото име и фамилия, италианският му адрес и се искало на италиански да плати глобата до 60 дни чрез банково нареждане.

- реклама -