Купонджии, нарушили мерките заради коронавируса, се крият от полицаи в баня и гардероб

Участници във веселба, нарушили огранчителните правила заради коронавируса с присъствие на голямо детско парти за рожден ден в Германия, се опитали да се скрият от полицията, в банята и по гардероби и шкафове, съобщиха местните медии в сряда.

Полицаи изловили събраните 30 души, включително 15 възрастни, в апартамент в град Хамелин във вторник, след като получили жалба от съседите, се казва в изявление.

Една жена и пет деца се скрили в банята, докато други се опитали да се скрият по гардероби и шкафове, съобщиха германските медии.

„Общо 30 души бяха намерени в апартамента. Маски на лицето не се носеха от никого и не се наблюдаваше социално дистанциране“, каза полицията.

Възрастните в групата са глобени.

Събирането с повече от едно лице от друго домакинство е забранено съгласно действащите разпоредби заограничаване разпространението на коронавирус, действащи в Германия най-малко до 31 януари.

Германия съобщи за 19 600 нови случая на COVID-19 през последните 24 часа в сряда и 1060 смъртни случая, информира Центърът за контрол на болестите на Института Роберт Кох.

- реклама -