Кунева: ЕС иска Великобритания вън възможно най-скоро

Съветът по общите въпроси на Европейския съюз иска процедурата по излизането на Великобритания от ЕС да стартира в най-кратки срокове. Това обяви пред bTV вицепремиерът Меглена Кунева, която е участвала в срещата.

Кунева: „От всички колеги нямаше нито един, който да е готов да чака три месеца за да се проведат нови избори в Обединеното кралство и да се състави нов кабинет. Всички искат да се приключи бързо.“

По думите й много политици днес се заиграват опасно с членството на страните си в организацията. „Само популистките партии говорят за напускане на ЕС. Опита да употребиш недоволството, напрежението и страха, че може да загубиш работата си е най-лошото, което можем да направим за народите си.“ – каза още образователният министър.

Референдум и у нас

Запитана какво мисли за идеята на Волен Сидеров България също да проведе референдум за излизане от ЕС, Кунева посъветва да направим анализ на всички ползи, които ни носи членството и да видим как те взимат превес над негативните последици.

По думите на Меглена Кунева ЕС трябва спешно да се справи с настоящите проблеми:

  • миграцията
  • липсата на достатъчно работните места
  • да се върне спокойствието в гражданите на Европа.

Българите на Острова

Вицепремиерът бе категорична, че всички 200 хиляди българи, които в момента работят и учат на Острова не са застрашени от изгонване, защото са защитени от виенската конвенция. Тя обаче не може да даде гаранции за онези, които тепърва плануват да заминават за Кралството.

 

 

 

- реклама -