доц. Ангел Кунчев, коронавирус, Делта, ваксиниране

Кунчев: При по-малко от 2-3% от имунизираните се стига до хоспитализация

При по-малко от 2-3% от напълно имунизираните се е стигнало до хоспитализация.

Това каза в началото на заседанието на Областния съвет по здравеопазване в Бургас доц. Ангел Кунчев – държавен главен здравен инспектор.

„Ако можехме да постигнем 60-70% обхват с ваксинацията, нямаше да се сблъскваме с такава вълна. Статистиката сочи, че по–малко от 2-3 % от напълно имунизираните стигат до хоспитализация, до интензивно лечение и още по-малко – до смърт. И това обикновено се случва при хора на много висока възраст, с много хронични заболявания и при които дори и едно друго по-леко заболяване би създало такива рискове. С две думи – големите съмнения относно това работят ли мерките и ваксините, трябва да ги забравим, но не го правим. На базата на всички тези данни, на всички научни информации, на цялата статистика, ние да продължим да се осланяме на социални мрежи, на теории, че ни лъжат и нарочно ни чипират.. Това не е без резултат. Всеки има право на мнение, но няма право на собствени факти. И когато фактите са такива, единственото, което трябва да направим, е да го признаем. Трябва да е базисно ясно, че в общество, което не признава фактите, което отхвърля ваксините и не слуша лекарите си, не могат да бъдат различни резултатите“, заяви доц. Кунчев.

„Да, ще има четвърта вълна , да – ще напълним болниците, да – още хора ще починат. Как да го кажа по- ясно? Ние най-умните в Европа и света ли сме, та когато другите въвеждат представянето на ваксинационен паспорт за къде ли не, ние отказваме да правим каквото и да било. Добре, но тогава ще си платим цената. Докато не разберем къде е основата на проблема, трудно ще се справим“, коментира държавният главен инспектор.

„Дали по гръцки – до 300-400 случая, по малтийски – до 400-500 случая, или по кипърски – до 1500 случая.

Всички усилия са насочени в момента към това да притъпим вълната и доколкото можем, да я отложим.

Ваксинирани с една доза са били 5 души – това са 3.10%, а ваксинирани с две дози са 3-ма – 2.8%. Това се потвърждава почти 100 на 100 с данните от Израел, Нова Зеландия и други държави. В света се направиха 4,5 милиарда дози. Как пък не се прояви тази страшна и убийствена реакция, как не можаха да я назоват с име и адрес? На мен ми е най-странно, когато някой си мисли, че лични му лекар или държавата мисли повече за неговото здраве от него самия. Трябва всеки сам не си даде сметка, че това е важно за него“, допълни още Ангел Кунчев.

- реклама -