Културният министър обеща всяка седмица по ново видео, изтри скандалното

Насред все по-разрастващия се скандал заради селфито му от министерския кабинет, културният министър Атанас Атанасов пусна ново видео. И изтри старото.

Мрежата пламна: Вижте селфито на министъра

Видеоселфито на Атанасов, вдъхновило десетки скечове, гневни коментари, както и наддавания дали не е под влиянието на незаконни вещества, вече не може да се намери.

В същото време в новото Атанасов заявява: „Първото видео, което споделих от директния си комуникационен канал,

достигна до всички българи

Съжалявам, ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции. Не съм искал да обидя никого. Но ако това е цената, която трябва да платя, за да бъде темата „Култура“ на дневен ред в обществото – готов съм да я платя“, заявява в него Атанасов. И обещава всяка седмица по едно ново видео.

Междувременно петиция, искаща оставката му, набира скорост в нета. Тя е в сайта peticiq.com и към момента е подписана от 409 души.

Пределът на допустимост по отношение присъствието на Атанас Атанасов  от гледна точка на неговите функционални задължения като министър на културата,

както и по отношение на личното му поведение в обществените

– културни и професионални среди е окончателно изчерпан, пише в нея.

Междувременно един от най-известните съвременни български автори Захари Карабашлиев пусна гневен пост във Фейсбук , в който попита: ПП, не ви ли е неудобно някак?.

Актьорът и режисьор Камен Донев пък в интервю за bTV заяви: „Бих му предложил да направи и друг клип – за негов имен ден или друг повод,

и на финала да скочи през прозореца.

Донев подчерта, че Атанасов „не е виновен, че е такъв“. „Виновни са тези, които са го сложили там и аз се чудя защо те мълчат“, каза той. Според него в България големият проблем е, че много хора се правят, че няма проблем и живеят в измислена обстановка. „Тоест, ние живеем в лъжа“, каза актьорът.

- реклама -