Кулио затвор изпитателен срок притежание на оръжие

Кулио отърва затвора

Рапарът няма да лежи в затвора заради притежание на оръжие

Американският рапър Кулио, който бе обвинен в опит да пренесе огнестрелно оръжие на летището в Лос Анджелис, няма да отиде в затвора, а вместо това ще полага общественополезен труд.

Артис Леон Айви, както е истинското име на рапъра, не е оспорвал обвинението в притежание на оръжие. Той има две предишни присъди и бе осъден на 45 часа общественополезен труд и три години изпитателен срок под наблюдение на надзорник.

Рапърът каза пред журналисти, че е направил грешка, че по принцип не подкрепя използването на оръжия – били те законно притежавани или не.

Рапърът рискуваше до три години затвор, ако бе признат за виновен на съдебен процес. Той обяви, че е бил силно притеснен при мисълта за подобен изход на инцидента. Ако през тези три години на изпитателен срок, у него бъде открит и един единствен патрон, той ще бъде изправен на съд. На журналистически въпрос дали ще има затруднения да спази това условие, той каза, че не се притеснява от него, тъй като не се замесва в никакви престъпни дейности.

През 2001 г. Кулио бе признат за виновен заради открит в колата му скрит пистолет, а през 2009 има присъда за притежание на кокаин. Кулио достигна световна слава през 90-те години с тройно платинения албум „Gangsta’s Paradise“. Той е и носител „Грами“ за Най-добро Соло Рап Изпълнение.

- реклама -