кукла
сн. БГНЕС

Куклен кризисен щаб: Ген. Мутафчийски вече е обичан персонаж и за най-малките – ВИДЕО

В Бургас вече функционира и куклен кризисен щаб. Идеята е на театъра в морския град и е насочен главно към най-малките. Идеята му е да представи какво правят куклените герои по време на изолация, а децата да получат съвети от своите любими персонажи. Сред тях вече се нарежда и председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

„Освен ние хората, бездействат и куклите в нашия театър. Би било интересно да видим как реагират те, как се чувстват, какво размишляват по темата с вируса и борбата ни с него“, разказва актрисата Неделина Руселинова.

Разбира се, на генерала е отредена главната роля, който респектира, но и дава полезни съвети. „Той е снизходителен. Добър е, с чувство за хумор. По-скоро какво се случва, след като той даде информация на децата и на героите, какво се случва с тях после – това е обект на нашия разказ и на нашите кратки видеорепортажи“, допълна Руселинова.

сн. БГНЕС

Въпреки тежката ситуация около вируса, куклените актьори продължават да радват децата. Признават обаче, че физическия досег с публиката им липсва.

„Малко ми е тъжно точно заради това, че нямаме публика. Не можем да чуем аплодисментите на децата, на родителите, но всяко зло за добро„, с тъга разказва Женя Георгиева, актриса.

И тъй като куклите липсват на децата актьорите правят виртуални срещи с децата всяка неделя, като ги срещата със своите любими герои.

- реклама -