Ню Йорк

Куфар бомба беше намерен на автогара в Ню Йорк

Полицията в Ню Йорк арестува мъж, оставил на централната автогара на града, куфар със самоделно взривно устройство, съобщи телевизия „Фокс нюз“.

Безстопанственият куфар бил открит в сряда вечерта в едно от заведенията за бързо хранене на автогарата в центъра на Манхатън. Подозрителният обект бил обследван от органите на реда, които открили в него самоделна бомба, черен прах, както и няколко метални предмети. На място са били извикани сапьори, които отнесли куфара на специален полигон, където го взривили.

Полицията е арестувала 39-годишния жител на Джърси Сити (щата Ню Джърси) Арсенио Мейсън, който се върнал на автогарата за куфара. Преди това той бил записан от камерите за видеонаблюдение.

Според вестник „Ню Йорк Дейли Нюз“, той е обвинен в незаконно притежание на оръжия и разпространение на забранени от закона материали. Както посочва изданието, Мейсън бил издирван от властите на щата Калифорния, където е живеел по-рано, за нарушаване на условията на пробация. Той има зад гърба си редица престъпления в щатите Аляска, Орегон и Вашингтон.

- реклама -