куче организатор

Куче нахапа 8-годишно дете в плевенско село

Куче нахапа жестоко 8-годишно дете в плевенското село Биволаре. Животното се движело свободно по улицата на селото. Момченцето е получило тежки наранявания от нападението на животното, което е порода Канадски вълк.

Свидетел на инцидента е Рачо Стефанов, дядо на нападнатото дете, който първоначално не е разбрал, че внукът му е в беда, и решил, че детето си играе с кучето.

„Кучето го свали и започна ужасно да го хапе, беше много страшно. Кучето избяга като дойде стопанката на кучето. Детето беше нахапано по ръцете, корема, краката”, каза Стефанов пред bTV.

Бабата на момчето Анета Стефанова допълни, че кучето стои отвързано в двора и често лае по преминаващите по улицата хора. Според нея не за първи път кучета на въпросните стопани нападат хора от селото.

„Стопанката беше много притеснена, видях я в Бърза помощ, носеше документи на кучето, което се оказа с изтекли ваксини. Оказа съдействие, но това не я оправдава – не може това куче да се движи без каишка и намордник”, смята бащата на детето Явор Китов.

- реклама -