Кубрат Пулев стана магистър по политически науки (Снимки)

Кубрат Пулев стана магистър по политически науки. Боксьорът Кубрат Пулев, европейски шампион в тежка категория и Спортист на годината на България за 2012 г., завърши успешно магистърска специалност „Политика и бизнес“ в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), съобщиха от висшето училище.

Пулев защити магистърската си теза „Динамика на политическата (не)стабилност в България след влизането в ЕС“ като научен ръководител му беше доц. д-р Елена Симеонова, заместник-декан по учебната работа във факултета „Международна икономика и политика“ и в.и.д. ръководител на катедрата „Политология“.

Кобрата магистърДоц. Симеонова сподели, че тази година от програмата са се явили шестима студенти за защита през юни. „Повечето отлагат за есента, защото така имат повече време да си направят разработките. Групата, в която беше Кубрат Пулев, беше много силна. Мога да кажа, че присъствието му действаше мотивиращо на всички. Може би повечето от тях очакваха Пулев да се появи и после да изчезне. Но докато бяхме присъствено, той идваше абсолютно всеки ден от понеделник до петък“, разказа доц. Симеонова.

Кобрата магистър

Тя сподели, че е впечатлена от начина му на представяне. По време на защитата Пулев отговорил на всички поставени му въпроси, включително и на тези, зададени от негови колеги, присъствали в залата. По думите на доц. Симеонова Кубрат Пулев бил много изпълнителен и съвестен студент. Когато заминал за САЩ през май тази година, за да се бие с американеца Джери Форест, си изпращал дистанционно разработките за отделните дисциплини.
Кобрата магистър
Кубрат Пулев и останалите дипломанти от магистърската специалност „Политика и бизнес“ в УНСС ще си получат дипломите в края на учебната година. Пулев още от сега е предупредил, че най-вероятно пак ще му се наложи да пътува до САЩ.

 УНСС

- реклама -
error: Съдържанието е защитено