Антъни Джошуа - Кубрат Пулев
Снимка: twitter.com/matchroomboxing

Кубрат Пулев не мисли да спира с бокса

Кубрат Пулев обяви, че не мисли да спира с бокса, въпреки че е на 39 години и в събота загуби втория си опит да стане световен шампион. Кобрата беше нокаутиран от Антъни Джошуа в деветия кръг в Лондон. Късно снощи Пулев се прибра в София и говори за медиите на летището.

„За мен всичко това беше една мечта. Научих и хубави неща за себе си, и малко не толкова хубави. Аз седя зад думите си и действията си, и не се срамувам за нищо, което съм направил. Не желая и няма да се оправдавам – загубата си е моя. Щеше да ме е много яд, ако бях отказал мача заради разни неща. Падам, ставам, изтупвам се и продължавам“, обяви Кубрат Пулев.

Тарикат мъж не писка

Той беше посрещнат от фенове и гайдари и призна, че е изненадан. „За мен това е загуба и не очаквах и чак такова посрещане. Важно е, все пак мач за световна титла, но такава подкрепа не очаквах. Яд ме е, че не победих, защото знаете, като казвам нещо, значи е така. Когато казах, че искам да победя заради народа и хората, това наистина е вярно. Може би подготовката попречи, тя беше не толкова на ниво. Няма да се оправдавам, не обичам да се оправдавам. Ние имаме хубава приказка – тарикат мъж не писка. Приемам минусите за мен, загубата си е моя и това е. В крайна сметка, това е един спорт. Ако бях по-добре подготвен, можех и да победя. Можеше много неща да направя. Видяхте колко го беше страх от мен, и на пресконференцията, и на самия мач, чак страх не, но бяха много притеснени. Ръкавиците са малки, един удар можеше да реши двубоя. Страхуваха се от удара, страхуваха се от Кубрат Пулев. Имаше слабости той, както и аз, както и всеки един спортист. Каквото съм могъл в този момент съм го направил. Може да ме е много яд. В България специалисти на бокс, на футбол, на всякакви теми – много“, коментира Пулев.

Няма да се откажа скоро

Българският боксьор сподели, че тепърва ще обмисля следващите си стъпки в спорта. Той обаче е сигурен, че няма да се откаже. „Нека да си отпочинем, да се приберем, да хапнем нещо – някаква хубава риба. Чисто боксово, ако имаше вариант да ми даде реванш, щеше да е интересно, но надали ще стане. Някой ден ще се откажа, но няма да е скоро. На самия кантар поведението ми беше уникално, супер. Отидох в неговия дом, в Лондон, в неговата публика, нашата публика не беше допусната, това, че са свършили билетите за една минута са пълни глупости. До последно воювах да има изобщо български журналисти, може би сте чули какви думи той отправи към мен. Това е бокс в тежка категория, съжалявам, че нашата нация не е толкова боксова. Той използва думата „pussy“, приемам, че аз съм виновен, че той го е казал. Имаше психо атаки, едно потискане. В една съблекалня ме завряха, точно два пръста над главата ми. Как човек да загрее в такава съблекалня? Но не казвам, че това се е отразило на изхода от мача. Вината да загубя е изцяло моя и в моята подготовка“, допълни Кобрата.

„Готов съм още сега да се бия. Здрав съм, имам сила. Разбира се, че може да се случи мач с друг съперник. Яд ме е, пак казвам, че не успях да спечеля световната титла“, завърши той.

- реклама -