Кубрат и Epic Sports спечелиха търга за мача с Милър срещу $ 2.1 млн.

Кобрата, Кубрат Пулев Уайт мач
Снимка: Фейсбук

Компанията Epic Sports & Entertainment спечели търга за организиране на мач между Кубрат Пулев и американеца Джарел Милър. Американската промотърска фирма е предложила 2.11 млн. долара. Дял във фирмата има самият Кубрат, а съсобственик е друг българин – мениджърът Ивайло Гоцев. Според ESPN следващата най-висока оферта е била на стойност 1 млн. долара.

Пулев взима 75% от наградния фонд

При провеждането на мач между Пулев и Милър, българинът ще получи 75% от наградния фонд. За американеца ще останат 25%. Това прави съответно 1,6 млн. за Пулев и 528 000 долара за Милър. Съперникът на българина е непобеден на професионалния ринг, като има 21 победи, 18 от които с нокаут.

До насрочването на търг за този мач се стигна, след като пропадна сблъсъкът между Пулев и Дилиън Уайт. И преди него имаше наддаване, което беше спечелено от Epic Sports & Entertainment с оферта от 1.5 млн. долара. Тогава Пулев обяви, че мачът ще е през август и с 95% сигурност ще е в България. Уайт обаче избра да се боксира с доскорошния шампион на Световната боксова организация (WBO) Доузеф Паркър.

Кубрат няма мач повече от година

Пулев не се е боксирал повече от година. За последно той се справи с американеца Кевин Джонсън в „Арена Армеец“ на 28 април 2017 г.