Кубрат Пулев, Франк Мир

Кубрат: Ще покажа, че боксьорите са по-добри от ММА бойците

Кубрат Пулев заяви, че е уверен в победата си срещу Франк Мир. Той и ММА боецът се изправят в специалната гала Triad Combat в Арлингтън, Тексас. Българинът и бившият двукратен шампион на UFC в тежка категория участват в главния мач на галата. Сблъсъците ще се проведат на триъгълен ринг и със специални правила. Двубоят на Пулев ще започне около 6.00 ч. в неделя българско време.

„Ще е малко по-различно с триъгълния ринг. Мир е добър боец, уважавам го, но боксът е бокс. Аз съм добре подготвен и мога да го бия много здраво. Очаквам много болка. Боксьорите сме по-прецизни от ММА бойците. За нас този нов спорт не е толкова удобен, заради това е интересно“, каза Пулев на пресконференция.

„Всеки иска да се тества, да излезе срещу силен опонент. Животът ми опира до това – да излезеш, да потърсиш най-големия лъв, най-силния хищник, да го победиш и да го сложиш на стената си. Разбрахме, че триъгълният ринг е 26 фута (7.9 метра), с тиксо направихме подобен в залата и работихме в него. От гледна точка на това, че е триъгълен, мисля, че пасва на агресията. Няма много място за бягане, правиш една или две крачки и стигаш въжетата“, каза Мир.

„Пулев е боксьор от световна класа, искам възможно най-малко време да се бия с него от дистанция. Трябва да го доближа и да използвам техники от ММА. Неговите мускули ще усетят какво е да се бориш с някого и едновременно с това да удряш“, добави Мир.

Кубрат има предложение за бой с британец

Същевременно мениджърът Ивайло Гоцев заяви пред „Скай Спортс“, че е получил много оферти за Пулев. Един от вероятните съперници през 2022 е Джо Джойс. Британецът има 13 победи (12 с нокаут).

„Джо Джойс ни потърси. Ще изберем битките си, въпросът опира до това как иска да влезе в ринга и още колко иска да продължи. Представители на Джойс се свързаха с нас, говорихме, но когато станат сериозни, знаят на кого да се обадят. Искам да се чуя лично с промотъра му Франк Уорън“, каза Гоцев.

- реклама -