Кубинката Мария Алварес

Кубинка обвини Диего Марадона в изнасилване

Мавис Алварес – 37-годишна кубинка – обвини Диего Армандо Марадона в изнасилване. Двамата са имали връзка преди две десетилетия. Според Алварес легендарият аржентинец я е изнасил, когато тя е била на 16 години. И е „откраднал детството ѝ“.

Кубинката даде показания снощи пред аржентинката прокуратура. Тя е свидетел в дело за трафик на хора, заведено срещу близки на Марадона. Събитията са се случили преди 21 години. Самият Марадона почина през миналия ноември.

Според показанията ѝ двамата са се запознали през 2001-а. Тогава тя е била на 16, а той – на 40. Запознанството е станало в Куба, където футболистът се е лекувал от пристрастяване към наркотици. „Той запуши устата ми и ме изнасили. Майка ми беше в съседната стая. Не искам да се връщам към този момент. Той открадна детството ми, спрях да бъде момиче. Вече нямах невинност“, обясни Алварес.

Кубинката добави, че семейството ѝ е било съгласно с връзката им, но не е знаело за изнасилването. „Те се съгласиха заради приятелството между Марадона и Фидел Кастро. Семейството ми никога нямаше да се съгласи, ако не беше намесата на властта“, добави Алварес.

Матиас Морла – адвокатът на Марадона до смъртта му – не коментира обвиненията. Кубинските власти също пазят мълчание.

 

- реклама -