Кубър Педи- да живееш 6 метра под земята (СНИМКИ)

Наричат Кубър Педи един от най-необикновените градове в света. Причината – той се намира под земята, в южната част на Австралия. Градът е дом за над 45 националности.

Жителите му са близо 3500 души, които живеят в помещения, издълбани в скалите под земята. Всички те избират този начин на живот, за да се спасят от непосилната горещина. На повърхността температурите през деня достигат до 50 градуса на сянка.

А под земята има всичко – от църкви, музеи, художествени галерии до места за развлечение и хотел за туристите, които идват в миньорския град, за да усетят тръпката от един по-различен бит и начин на живот.

В дома на местните има всички удобства като кухня, баня, хол, телевизори, дрешници. Обикновено пещерният дом се намира на от 2 до 6 метра под повърхността. В града се намира и най-горещото голф игрище в света, на което, за да играеш, трябва да си донесеш собствена настилка.

Кубър Педи е създаден в началото на 20-и век от европейски заселници, които пристигат в пустинята с желанието да забогатеят.  Освен като града под земята той е известен и като „Столицата на опала“. В него се произвежда 70% от скъпоценния камък в света. Това е и основният източник на доходи в местността.

 

- реклама -