КСНС завърши без консенсус и обща декларация за борбата с корупцията

„Не се стигна до общо становище на КСНС.“ Това обяви след срещата при президента вътрешният министър Младен Маринов. Три часа и половина продължи съвещанието при Румен Радев. На него не присъства ръководството на комисия „Антикорупция“.

Младен Маринов след КСНС: Не се стигна до общо становище

Публикувахте от Flashnews.bg в Понеделник, 8 април 2019 г.

Получихме докладите за КСНС час преди заседанието. Предложеният общ документ получихме в момента на заседанието.“ Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Част от текстовете на решението се повтаряли с тези от КСНС през 2017г. „Трябваше сериозна поправка на текстовете.“, добави Дариткова.

Дариткова: Декларацията на президента съдържаше внушения, които не кореспондират с реалностите. – Това заяви председателят на ПП на ГЕРБ след КСНС

Публикувахте от Flashnews.bg в Понеделник, 8 април 2019 г.

„Ние не отричаме, че има проблем. Показахме политическа воля и морал по отношение на действия, които предприемаме преди произнасянето на компетентните институции. Текстовете в декларацията бяха с внушения, които не кореспондират с реалностите, а по-скоро отговарят на нечии политически интереси.„, уточни Дариткова.

„Ако имахме намерение на бламираме президента нямаше да се явим на заседанието, категорична беше Дариткова.“, категорична беше Дариткова.

За провеждането на КСНС е необходим кворум. Председателят на ПГ на ГЕРБ беше категорична, че всички, включително и БСП са подкрепили становището декларацията на президента да не бъде приета. 

След заседанието обаче Корнелия Нинова заяви, че само тя е подкрепила документа на Румен Радев.

„Предложената обща декларация на президента Радев беше отхвърлена от премиера и управляващите“. Това заяви след КСНС лидерът на БСП Корнелия Нинова. В декларацията на президента било записано, че корупцията е огромен проблем, че държавата бездейства. Радев предложил създаването на анкетна комисия, която да разследва замесените в „апартаментгейт“, както и създаването на нов закон за борба с корупцията, заяви Нинова.

Нинова след КСНС: Предложенията на Румен Радев и БСП не бяха приети

Публикувахте от Flashnews.bg в Понеделник, 8 април 2019 г.

„Резултат нямаше, защото беше направен грозен опит президентската институция да бъде употребена като ПР фирма на БСП и самият президент като личен ПР консултант на Корнелия Нинова.“ Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки след КСНС.

В. Марешки след КСНС: Беше направен грозен опит президентската институция да бъде употребена като пиар на БСП

Публикувахте от Flashnews.bg в Понеделник, 8 април 2019 г.

Морешки добави, че БСП и Корнелия Нинова са внесли текстовете, които пряко са щели да им помогнат на предстоящите избори.

- реклама -