Макс Крузе
Снимка: twitter.com/MaxKruse_10

Макс Крузе ще води Бундестима на Олимпиадата

Нападателят на Унион Макс Крузе ще води националия отбор на Германия на олимпийските игри в Токио. Той е и едно от най-изненадващите имена в селекцията на Щефан Кунц. Макс Крузе е и най-опитният в тима, така че той вероятно ще получи капитанската лента. Другият вариант е Максимилиан Арнолд. Германия е европейски шампион за младежи до 21 години, така че е един от фаворите за златото.

Кунц обаче не спеси критиките си към някои от големите клубове, включително Байерн. От Топ 6 в Бундеслига през миналия сезон има само три играчи – Надим Амири (Байер Леверкузен), Максимилиан Арнолд (Волфсбург) и Бенямин Хайнрихс (Лайпциг). „Желанието да се подкрепи олимпийския отбор беше различно в различните клубове. За съжаление някои големи клубове не помогнаха така, както очаквах. Някои клубове дори не пуснаха третия си вратар“, заяви пред ARD Кунц. Той визира Рон-Торбен Хофман, който е част от Байерн.

Иначе с двама играчи в тима са Аугсбург (Марко Рихтер и Феликс Удуокай), Херта (Арне Майер и Джордан Торунарига) и Унион (Макс Крузе и Седрик Тойшерт). „За някои играчи олимпийските игри са много специален момент в кариерата. Няма как и защо да ги спрем“, коментира спортният директор на Унион Оливер Рунерт.

- реклама -