Сорана Кърстя
Снимка: twitter.com/CirsteaFC

Кърстя надви Сабаленка за най-голямата си победа

Сорана Кърстя взе най-голяма победа в кариерата си, за да се класира на полуфинал в Маями. Румънката надви Арина Сабаленка след 6-4, 6-4. Кърстя стигна последните четири на турнир от WTA 1000 за първи път от 10 години насам. Освен това още не е загубила сет в Маями. Тя се справи с поставената под номер 2 в схемата за час и 27 минути.

Мачът тръгна лошо за Сабаленка, която отрази три точки за пробив, но не е и четвъртата. Все пак тя успя да изравни частта за 4-4, но допусна рибрейк в следващия гейм. В 10-ия гейм румънката уверено довърши започнатото и взе сета.

Втората част започна по подобен начин – с пробив за Кърстя. Тя стигна до 5-3, после Сабаленка направи 5-4 и имаше две точки за пробив, но не успя да го направи.

„Направо съм без думи! Беше много тежък мач! Арина удряше толкова здраво, че направо ми беше трудно да се задържа на корта. Но съм и щастлива от представянето си. А и да си призная – не съм очаквала да се развие така тази среща“, заяви щастливата Кърстя.

Нейната съперничка на полуфинала ще стане ясна от мача Елена Александрова (Русия) – Петра Квитова (Чехия). Вечерната сесия в Маями обаче беше отложена зарди дъжд, така че не е ясно кога ще играят те.

- реклама -