Саудитска Арабия

Критики за Мелания и Иванка, че не са покрили главите си в Саудитска Арабия

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп и дъщерята на президента Иванка бяха критикувани, при това от американски медии, че по време на визитата в Саудитска Арабия не са покрили главите си с шалове.

Кралството е изключително консервативно, а правата на жените са нищожни

Редица издания в САЩ припомнят как Доналд Тръмп е нападнал Мишел Обама, когато е придружавала съпруга си преди няколко години в Рияд. „Много хора казаха, че е чудесно, че първата дама не е покрила главата си с шал в Саудитска Арабия. Но, това е обидно за хората там. Бездруго имаме достатъчно врагове“, написал в Туитър през 2015-та настоящия американски президент.

Като изключим откритата коса, Мелания се появи облечена от глава до пети. Тя пристигна в Рияд с дълъг черен гащеризон, вероятно модел на Стела Макартни. Въпреки това, първата дама изглеждаше изключително елегантно с широк златен колан като аксесоар на консервативното й облекло.

На няколко пъти под дългия й панталон обаче се видяха убийствено високите й токове.

Иванка бе с дълга рокля на цветя, която обаче не покриваше глезените й каквито са мюсюлманските канони. Изящните си глезени президентската дъщеря бе обула в  обувки Louboutin в телесен цвят.

- реклама -