коронавирус

Критично е състоянието на жената с коронавирус в „Пирогов“, влошава се и нейния съпруг – ВИДЕО

Влошава се състоянието на възрастният мъж, който е в „Пирогов“ с коронавирус . Въпреки това към момента няма опасност за живота му. Съпругата му продължава да е в критично положение, след като вчера е постъпила в много тежко състояние.

Това съобщи председателя на кризисния щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг тази сутрин.

„В неделя е постъпил 74-годишният мъж с предходно хронично белодробно заболяване, бил е приет в отделението по белодробни болести, имал е контакт с 49 болнолежащи. Взети са мерки. Неговото състояние е с тенденция за влошаване, но не е интубиран и не бих казал, че състоянието му е критично. Жената е 66 годишна, съпруга на този пациент, в тежко състояние е интубирана е веднага, на командно дишане е с много тежка картина от страна на белия дроб, в критично състояние е“, съобщи още Мутафчийски.

сн. БГНЕС

Той обясни ще, че възрастната пациентка с коронавирус в Габорово има белодробен излив. „Направена й е елементарна манипулация по евакуиране на този излив, подобрила е показателите си, в момента е с подобряваща се клинична картина. Медицинската сестра е в отлично състояние без никакви признаци за болест“, категоричен бе той.

В Плевен пациентите са в подобряващо се състояние, съобщи още Мутафчийски.

7 съмнителни проби трябва да станат ясни до обяд.

49 лежащо болни, свързани с установените случаи на коронавирус са изолирани и са във вътрешната клиника на „Пирогов”, която е в отделна сграда. 30 души от персонала остават да работят в тази клиника и преминават на тестове за коронавирус.

Всички лекари, които се грижат за болните от коронавирус, са контактни, но не могат да бъдат затворени, защото няма кой да се грижи за тези болни, добави Мутафчийски.

- реклама -