вила Кристиано Роналдо
Снимка: стопкадър youtube

Кристиано разрушава 450 кв.м. незаконно строителство

Кристиано Роналдо може и е да една от най-големите звезди в света на футбола и в Португалия, но това не означава, че може да нарушава законите. Това се разбира от публикация на „Сън“.

Английският вестник се е добрал до съдебни документи, че Роналдо е осъден за незаконно строителство. Така той ще трябва да разруши за собствена сметка 415 кв.м. от луксозната си вила. Вилата се намира в националния парк Пенеда-Жиреш, северна Португалия.

Властите са осъдили Роналдо за незаконно разширение на стойност 3 млн. евро. 36-годишният играч трябва да разруши тенис корта и допълнителна постройка, най-вероятно апартамент за персонала. Кортът е 300 кв.м., сградата – 115 кв.м. Те не са присъствали в оригиналния план на вилата.

Документите, с които „Сън“ разполага показват, че Кристиано се е съгласил с решението на съда.  Очаква се разрушението да бъде извършено през март догодина.

С това обаче не приключат битовите проблеми на звездата на Манчестър Юнайтед. Властите в Лисабон също са му вдигнали мерника. Причината е павилион, който той е изградил на терасата на луксозния си апартамент в столицата. Те са го заплашили със съд и той се е съгласил да го премахме.

- реклама -