сн. БГНЕС

Кристиан Николов остава в ареста, утре сяда на скамейката в съдебна зала

Ден преди разпоредителното заседание по делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, Апелативният съд в София отказа да измени мярката му за неотклонение и го остави окончателно в ареста.

Тричленен състав на Апелативен съд – София, с председател Снежана Душкова и членове – Карамфила Тодорова и Иван Стойчев, се произнесе в закрито заседание по делото, образувано по жалба на обвиняемия срещу определението на Софийски градски съд, с което му е отказано изменение на мярката „задържане под стража“ в по-лека.

Днешното определение на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, а с него апелативните магистрати са потвърдили определението на градския съд, като споделят мотивите на първата инстанция.

Навръх Великден 2020 г. джипът, управляван от Кристиан Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар.

Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества – амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин.

- реклама -