Кристалина Георгиева
Снимка: Фейсбук

Кристалина Георгиева: Отсега нататък ще защитавам името си в съда

„Търпението си има граници, отсега нататък ще защитавам името си в съда“. Това написа във Фейсбук българският еврокомисар Кристалина Георгиева по повод публикацията на швейцарския журналист Ян Кугелман в сайта на института „Форин полиси”. Кугелман твърди, че Георгиева е била агент на  „Държавна сигурност” и е свързана с „Мултигруп”.

Ето какво пише Кристалина Георгиева:

„Досега се въздържах да коментирам постоянните нападки по мой адрес въпреки многото манипулации и откровени лъжи, насочени както срещу мен, така и срещу институцията, в която работя.

Не мога обаче повече да търпя кампанията за опетняване на името ми, водена срещу мен от месеци. Търпението си има граници. Обмисляла съм да предприема правни действия, но досега се въздържах – това вече приключи.

Много лъжи се тиражират по мой адрес. Отсега нататък ще защитавам името си в съда и ще предприемам съответните правни действия спрямо всички тези, които продължават да ги разпространяват“.

Вчера в свое изявление от Европейската комисия посочиха, че няма „тъмни страници“ в биографията на българския еврокомисар. „Това са стари твърдения, които с течение на времето бяха оборени едно по едно“, подчертаха от пресслужбата на Еврокомисията.

- реклама -