Криминале: 10 малко известни факта за култовия филм на Куентин Таранатино

Тази година се навършват 25 години от премиерата на култовия филм на Куентин Таранатино, Криминале –Pulp Fiction“. Куентин Тарантино спечели Оскар за сценарии и шест други номинации за различни награди. Филмът често се споменава, като един от най-добрите филми, правени някогаа в списъка на IMDB топ 200, се намира на първо място.

Това е филм, който за мнозина попада в категорията „колкото и пъти да го гледам, няма да ми омръзне“. Ето няколко интересни факта за филма, които може би не знаете:

1. Героят на Бъч първоначално трябвало да бъде бивш боксьор и да се изиграе от Силвестър Сталоун, Мат Дилън или Мики Рурк.

Но Тарантино сменил персонажа и ролята отишла при Брус Уилис.

2. Известният портфейл „Bad Mother Fu * ker“ всъщност бил на Тарантино.

3. Мег Райън, Холи Бери и други актриси са били на прослушване за ролята на Миа Уолъс, а Ума Търман първоначално също била отхвърлена. Тарантино толкова я харесал за ролята, че по телефона й чел сценария и в крайна сметка я убедил.

4. Решението Джон Траволта да участва като Винсент Вега е било доста противоречиво. Траволта е получил хонорар от 150 000 долара, но филмът му съживи кариерата и му донесе номинация за Оскар.

5. Думата „fu * k“ в комбинации с други думи е използвана 265 пъти.

6. Джон Траволта изпил повече от 10 чашки текила и седял в горещо джакузи, за да симулира въздействието на хероин. Това е съвет от бивш наркоман, който му казал, че би приличало на реалност.

7.Сцената, в която Миа се предозира всъщност е снимана как  Джон Траволтаизважда спринцовката от гърдите на Ума Търмана след това лентата е пусната обратно.

8. Култовият танц, всъщност е почит към филма „1/2″ на Федерико Фелини.

9. Колата „Chevelle Malibu“, която кара Винсент Вега, е била собственост на Тарантино. Автомобилът е бил откраднат по време на снимките, и намерен чак през 2013-та.

10. Умишлено не се разкрива във филма, какво се крие в куфарчетоТарантино искал зрителя самда реши какво има вътре.

- реклама -