Винсент Крихмайер
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Крихмайер и Гут-Бехрами с Малките кристални глобуси в Супер-Г

Винсент Крихмайер и Лара Гут-Бехрами получиха Малките кристални глобуси за сезона в Супер-Г. Това стана, след като последните състезания в дисциплината бяха отменени поради лошото време в Ленцерхайде.

Решението идва след отмяната на стартовете в спускането в сряда. По време на финалите за Световната купа има правило, че отменени стартове не могат да бъдат изместени за друг ден. Отмяната на стартовете в Супер-Г позволи на Крихмайер да спечели Малкия кристален глобус в дисциплината за първи път. Лара Гут-Берами си беше осигурила предсрочно триумфа при дамите.

Лара Гут-Бехрами
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Това означава, че французинът Алекси Пентюро и словачката Петра Влъхова са все по-големи фаворити за Голямата световна купа. През уикенда предстоят състезанията в гигантския слалом и слалома. В тях те имат много по-голям шанс да се предтасвят по-добре от преследвачите си Марко Одермат и Гут-Бехрами. Пентюро води с 31 точки в генералното класиране на Одермат. Швейцарецът никога не е участвал на слалом от най-високо ниво. Гут-Бехрами го е правила, но не и този сезон. Тя изостава с 96 точки от Влъхова.

„Не очаквах отмяната. Не искам да казвам, че новината е добра, но със сигуррност ме засяга повече отколкото останалите“, сподели Пентюро.

- реклама -