сн. БГНЕС

КРИБ с благодарствено писмо до Горанов, наричат ролята му във финансовата стабилност „ключова“

Като представители на най-голямата работодателска и бизнес организация в България, ние оценяваме изключително високо Вашия основен принос за гарантиране на финансовата стабилност и сигурност в страната и за подобряване на бизнес средата през годините.

Tова се казва в благодарствено писмо на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ до бившия вече министър Владислав Горанов.

„Безспорни са Вашите заслуги за консервативната финансова политика, за балансираните бюджети, и същевременно за увеличението на минималните пенсии, на минималната работна заплата, на учителските заплати, както и за икономическия растеж преди извънредното положение. Благодарни сме за Вашата подкрепа и за приемането на пакета от мерки, насочени към облекчаване на негативните последствия от извънредната обстановка през последните месеци върху бизнеса и икономиката на страната“, посочват още от КРИБ.

Те поздравяват бившия финансист номер 1 за неговата „ключова роля и заслуга за това България да стане част от валутно-обменния механизъм ERM II“.

„Това е съпоставимо по важност и значение с няколкото исторически достижения, свързани с нашата евроатлантическа интеграция – членството в Европейския съюз и в НАТО“, се казва в писмото от КРИБ до Владислав Горанов.

- реклама -