Кремъл: Руският „шпионин“ на ЦРУ никога не е имал контакт с президента

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви на пресконференция, че бившият руски служител Олег Смоленков, който в американските медии бе наречен шпионин на ЦРУ, е работил за президентската администрация. Той отбеляза, че Смоленков е бил уволнен преди много години и никога не е имал контакт с руския президент.

„Смоленков беше уволнен преди няколко години съгласно вътрешна директива. Той не е заемал високопоставени длъжности или така наречени президентски – като назначаване постове“, каза той.

Преди това CNN съобщи, че Централната разузнавателна агенция на САЩ (ЦРУ) е изтеглила един от агентите си, който според статията е шпионирал Кремъл през 2017 г. заради предполагаеми страхове за неговата безопасност.

„Всичките тези дискусии на американските медии за това кой спешно е изтеглил кого, от кого са го спасили и така нататък – това, знаете ли, е жанр, наречен Pulp Fiction – Криминално четиво“, каза Песков в отговор на съответния въпрос.

Според NBC „информаторът“ живее близо до Вашингтон под своето име и е защитен от правителството на САЩ. Каналът съобщава, че не разкрива името на „информатора“ от съображения за сигурност.

- реклама -