Русия и САЩ

Кремъл: Няма перспектива за подобряване на отношенията между Русия и САЩ

Кремъл не вижда перспективи за подобрение на връзките между Русия и Съединените щати скоро, доколкото Москва се е подготвила за нов пакет американски санкции.

Говорейки, след като демократите поеха контрола върху долната камара на Конгреса на САЩ на междинните избори, говорителят на Владимир Путин Дмитрий Песков представи песимистична картина на отношенията между двете страни.

„Розовите перспективи за нормализиране на връзките между Русия и САЩ не се виждат на хоризонта. Но това не означава, че не се стремим към диалог, че ние не искаме диалог, защото сме изправени пред много проблеми“, каза той пред репортери, имайки предвид контрола върху въоръженията като един от нерешените въпроси.

„Тези проблеми няма да изчезнат без разговори.“

Песков искаше да намали опасенията, че резултатът от междинните избори ще усложни допълнително връзките на Вашингтон с Москва, заявявайки, че двустранните отношения вече са трудни и подчерта, че Москва не се е намесила в гласуването в САЩ.

Във вторник Съединените щати заявиха, че подготвят нови санкции срещу Москва заради опита за убийство на бивш руски военен разузнавач във Великобритания, след като предишен кръг пося хаос на руските пазари. Три месеца след като САЩ обявиха, че Русия е нарушила американския закон за премахване на химическите и биологичните оръжия, Държавният департамент заяви пред Конгреса, че Москва не се съобразява с тази американска норма.

- реклама -