Джеймс Крауфорд
Снимка: alpinecanada.org

Крауфорд сензационно спечели титлата в супер-Г

Джеймс Крауфорд сензационно спечели титлата в супергигантския слалом на световното първенство по ски алпийски дисциплини. 25-годишният канадец няма победа в Световната купа досега.

Той има три подиума в кариерата си, като само първият от тях е в дисциплината супер-Г. Най-големият му успех досега беше третото място в алпийската комбинация на Олимпийските игри в Пекин.

Крауфорд пресече финалната линия за 1:07.22 минути, със само една стотна по-бързо от норвежеца Александър Омод-Килде. Бронзът остана за французина Алекси Пинтуро с 26 стотни изоставане. За Пинтуро това е втори медал от шампионата след титлата в алпийската комбинация.

Швейцарецът Марко Одермат, който е водач в класирането за Световната купа и лидер в супергигантския слалом през сезона, остана на четвърто място. Пети и шести завършиха австрийците Рафаел Хаазер и Марко Шварц.

Следващият старт от програмата на световното първенство при мъжете е спускането в неделя. Ден по-рано в същата дисциплина ще бъде излъчена и световната шампионка при жените.

- реклама -