Стойка Кръстева
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Стойка Кръстева ще се боксира за злато

Стойка Кръстева ще се боксира за златен олимпийски медал в категория до 51 кг. Българката се представи много силно в полуфинала и спечели с 5:0 съдийски гласа срещу Цукими Намики от Япония.

Така България ще има финалист на олимпийски игри в бокса след 25 години пауза. В Атланта 1996 Даниел Петров спечели златен медал, а Серафим Тодоров и Тончо Тончев взеха сребърни.

Стойка Кръстева
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

„Благодаря на треньора си Борислав Георгиев. Той денонощно се рови, проучва съперниците ми и получавам цялата информация в пет-шест изречения. Получават се нещата“, каза родената в Добрич боксьорка пред БНТ.

„Положителната страна (на това, че преди време беше извън бокса) е, че е било необходимо да си почина физически или психически. Аз съм на ринга, но зад мен са много хора, които остават в сянка. Тяхната заслуга е 90%, а моята само 10%“, добави Стойка Кръстева.

Във финала тя ще играе с Бусе Наз Чакъроглу. Туркинята също спечели с единодушно съдийско решение срещу Хсиао Хуан от Тайван. Битката за златото е на 7 август от 8:15.

„Притеснение има преди всеки мач. Ще се доверя на 100% на треньора. За него предстоят безсънни дни и нощи, в които да изгради перфектната стратегия. Аз ще трябва да я изпълня“, добави Кръстева.

Стойка Кръстева
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
- реклама -