Младен Кръстаич
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

Кръстаич: Искаме победа, за да останем в група C

Селекционерът на националния футболен тим Младен Кръстаич заяви, че първата задача е победа над Гибралтар. Така нашите ще си запазят мястото в група С на Лигата на нациите. Сърбинът ще дебютира начело именно в този мач. Двубоят е утре вечер в Разград, а Кръстаич направи куп промени, като повика доста млади състезатели.

„Дебютанти? Не деля футболистите на новопристигнали и играли преди това. За мене това е без значение. Който има български паспорт, е добре дошъл да представлява България. За мене няма бивши и нови. Хората в списъка са най-добрите повикани“, обясни той.

„Мачът е важен, защото с победа ще останем в Лига С със сигурност. Футболистите го осъзнават и са наясно, че първата ни цел е това. Футболистите сами знаят какво могат, имат достатъчно сили и качества. Сега ни трябва подкрепата на публиката, за да стигнем до победата. Знам качеството на всеки футболист“, каза сръбският треньор.

„Не съм човек, който обича да говори за предишните мачове – гледаме този. Но когато в предишната среща България и Гибралтар завършиха 1:1, цяла Европа беше изненадана от този резултат – с цялото ми уважение към Гибралтар. Никога не деля отборите на фаворити и нефаворити – всеки противник има моето уважение, където и да съм бил треньор“, добави той.

Кръстаич направи Десподов капитан

Кръстаич заяви, че Кирил Десподов ще е новият капитан на отбора. „За момента футболистите заслужават само похвали за това, което показват на терена и покрай терена. Сигурен съм, че всеки от тях ще даде не максимума, а буквално своя дан и принос за победата на България. Не се съмнявам в това“, каза още той.

- реклама -