Краста плъзна сред мигрантите в Харманли

Краста плъзна по бежанците в Харманли. В бежанския лагер в Харманли пристигна председателката на Агенцията за бежанците Петя Първанова, която заяви, че няма никаква опасност от зараза на населението в град Харманли.

Специалисти по инфекциозни болести започват от другата седмица да преглеждат бежанците в лагера, каза главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Преди два дни от лагера признаха, че са установили 42 случая на краста сред бежанците, но те вече били излекувани. Освен това лекари от МВР болница ще съдействат да помагат на колегите си.

По думите му в приемателния център не върлуват зарази, както се тиражира през последните дни. Всички бежанци в лагера, които имат рани по краката ще бъдат прегледани обстойно.

Няма опасност от зараза в Харманли

По повод снимките на десетки мигранти с кървящи кожни рани, които шефът на клиниката по паразитология в УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив доц. Димитър Вучев определи като кожна лайшманиоза, отговорът бе, че диагноза не може да се направи по снимки.

Според д-р Ангел Кунчев няма нищо странно, че сред пристигащите от Сирия, Афганистан и Ирак има болни от непознатите за България болести. От прегледаните досега мигранти в лагера обаче такава диагноза не била потвърдена.

- реклама -