Красотата на природата: 5 розови плажа мечта (СНИМКИ)

Природата е всемогъща и е най-великият творец. След като видите тези красиви розови плажове, ще се убедите сами.

Национален парк Комодо, Индонезия

Плажът на Комодо е известен с прекрасния си розов пясък. Цветът му е следствие от смесването на бял калциев карбонат и скелетите на вид яркочервени корали, които се срещат в изобилие в някои райони от територията на Национален парк Комодо. Паркът представлява едно истинско чудо на природата, където не само розовите плажове са удивителни, но и подводният свят, който предлага едно несравнимо изживяване сред многообразието му от обитатели.

Остров Харбър, Бахами

Всеки човек, който стъпи на някой от островите на Бахамите, е удивен от естествената красота на тамошната природа, а луксозните курорти предлагат обслужване, което да оправдае високите очаквания на всеки един от клиентите им. Тук плажната ивица с розови пясъци достига дължина от почти 6 км., а заслугата за техния цвят е на ситно натрошените миди Форминифера.

Розовите плажове на Бермудите

Бермудите пленяват с дългата си ивица от фини като пудра розови пясъци. Въпреки лошата слава на този район, с изчезналите стотици кораби и самолети, тези острови са божествено красиви. Учени са установили, че цвета на тукашната пясъчна ивица се дължи на измрели преди векове розови микроорганизми.

Остров Будели, Сардиния, Италия

Остров Сардиния е втори по големина в Средиземно море с население от около 1,7 млн. жители. Един от островите тук е известен със своя розов плаж „Spiaggia Rosa“. Розовият цвят на тукашния пясък отново се дължи на остатъци от корали и черупки на морски обитатели. Общественият достъп на плажа е силно ограничен и се извършва само при придружаване от местните водачи. Драстичната мярка е предприета, за да може плажът отново да възстанови естествения си баланс, поради факта, че в миналото почти е бил „заличен“ от туристи, които вземали част от приказния му пясък като сувенир за своите домове. Това място е увековечено във филма „Червената пустиня“ на Микеланджело Антониони от 1964г.

Лагуната Балос на остров Крит, Гърция

Лагуната Балос е отдалечена на около 56 км. от Ханя. Балос е един от най-фотографираните плажове на Крит и изобразяван на много от пътеводителите за Гърция. Тук се смесват приказните бели пясъци и тюркоазено зелените и сини води на морето. Ако човек отиде рано сутрин на плаж, може да се порадва на спокойствието, преди да пристигнат корабите с туристи. На много места пясъкът на Балос има розови оттенъци, което се дължи на множеството натрошени черупки от морските обитатели. Лагуната и огромната територия, населена от редки животински и растителни видове, са защитени с правителствена програма.

 

- реклама -