Красивото лице на Нова Зеландия: След трагедията красива полицайка с хиджаб възхити света в Крайстчърч

Снимки на красива новозеландска полицайка обиколиха днес световните агенции. Младата жена е сложила на главата си в знак на съпричастност хиджаб, докато пази пред джамия по време на петъчната служба в Крайстчърч днес.

Седмица след кървавите атаки в Крайстчърч стотици хора формираха жива верига около джамия в Уелингтън по време на традиционната петъчна молитва. Жестът на местните жители символизира желанието за защита на мюсюлманското население, съобщава CNN.

Действията им идват в дните на траур в Нова Зеландия след стрелбата в две джамии, при която терорист застреля 50 човека и рани още 50. Хора от всякакви възрасти, раси и социални прослойки се хванаха за ръце, за да формират живата верига.

„Беше тъжно и тихо. Много от жените носеха забрадки. Някои плачеха неутешимо. Беше изключително емоционално. А посланието е ясно: терористите няма да убият духа на Нова Зеландия”, сподели един от участниците в гражданската акция. Членове на мюсюлманската общност пък предлагали вода и чадъри, които да помогнат на хората от живата верига да издържат на горещината.

- реклама -