Красивата съпруга на Ел Чапо: Хоакин е отличен баща, приятел, брат, син и партньор

Обвиненият мексикански наркобарон Хоакин „Ел Чапо“ Гусман е „отличен баща, приятел, брат, син и партньор“, заяви младата му съпруга, когато в Ню Йорк завърши съдебният процес срещу него.

„Всичко, което е казано в съда за Хоакин, доброто и лошото, не направи нищо, за да променя начина, по който мисля за него след години, откакто го познавам“, написа в Инстаграм Ема Коронел, 29-годишна.

В продължилия почти три месеца процес Гусман, бивш шеф на наркокартела Синалоа, известен широко като Ел Чапо или Шорти, бе обвинен в контрабанда на стотици тонове наркотици в САЩ през изминалия четвърт век.

В понеделник журито започва обсъждане на присъдата. Ако бъде осъден, Гусман вероятно ще прекара остатъка от живота си в американски затвор. Той два пъти успя да избяга от мексикански затвори, преди да бъде екстрадиран в Съединените щати преди две години.

По време на съдебния процес, който приключи в четвъртък, бившите довереници и колеги на 69-годишния Гусман казаха, че той е нареждал убийството на десетки негови съперници, подозирани в злоупотреби и полицаи, които отказват да вземат подкупи.

Един от бившите му най-приближени каза, че е видял Гусман да измъчва и да екзекутира двама членове на съперничещия картел Лос Зетас, преди да ги хвърли в огъня.

По време на процеса прокуратурата пусна запис на телефонен разговор между Коронел и Гусман, в който тя предава телефона на баща си. След това Гусман информира тъст си за незаконна доставка на наркотици в САЩ.

„ Името ми често се споменаваше и поставяше под въпрос“, призна Коронел, която има с Гусман близнаци на седем години.

„Мога само да кажа, че не съм направила нищо, за да се срамувам. Не съм съвършена, но считам себе си за добро човешко същество, което никога умишлено не е наранило никого,“ каза тя.

Американските власти не позволяват посещения или телефонни разговори между Гусман и съпругата му.

- реклама -