Вълчев учебна година училища детски градини учители

Красимир Вълчев за идеята в ТЕЦ-овете около Стара Загора да се горят боклуци: Пълна глупост!

Красимир Вълчев, Фейсбук:

„Продължават импровизациите на “промяната” по темата “Марица-Изток”. Предложението за парогазова централа на служебното правителство ще бъде заменено с горене на боклуци. Една глупост ще бъде заменена с друга. Ще затворим мините и ще купуваме нови котли. Ще намалим въглеродния двуокис, но ще тровим района с много други вредни вещества и съединения.
Екип от най-добрите български учени е изготвил завършен анализ и предложения за технологични решения за преходни технологии, които едновременно да намалят емисиите на CO2 и да позволят запазване през следващите поне 15 години производството на енергия от въглища, докато крайните технологии за съхранение на енергия от възобновяеми енергийни източници достигнат технологична зрялост и станат по-ефективни.
Преходът към нисковъглеродна енергия е преди всичко технологичен. Затова правителствата на всички развити страни разчитат на научния и експертен потенциал на академичните среди и им възлагат изготвянето на решения за осъществяване на прехода.
У нас нито Асен Василев, нито министърът на енергетиката са поискали да се запознаят с предложенията на учените. Вместо това импровизират. Или, както вероятно ще се окаже, лобират.“

- реклама -