ученици, гимназисти, класни стаи, коронавирус,
сн. БГНЕС

Красимир Вълчев: Няма да има цялостно затваряне на училища

Не предвиждаме цялостно затваряне на училища в системата. Карантинират се само отделни класове. 99,2 % от учениците се обучават присъствено. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев. Той участва в конференция за влиянието на информационните технологии върху развитието на децата от 3 до 11 години. С децата от училището в Търговище в момента работили психолози.

От днес учениците от 5 до 12 клас в 1 СУ в Търговище, където от коронавирус почина учителката по георграфия Руми Радославова, преминаха в режим на обучение в електронна среда.

По последни данни от началото на учебната година има заразени 289 учители с COVID-19 и 286 деца и ученици от градини и училища.

Министърът уточни, че в областите в червената зона за COVID-19 ще бъде задължително дейностите, които не са свързани пряко с учебния процес, да се извършват дистанционно. Като родителски срещи, заседания на педагогически съвет.

На този етап еднодневните екскурзии няма да бъдат ограничавани, а само тези, които са с приспиване. „Но трябва да се носи маска в автобуса и в обектите, които се посещават.“, уточни министърът и добави „Ситуацията е непредвидима, следим я”.

- реклама -