Красимир Ципов: Машинно гласуване ще има и при предсрочни избори

Ще има машинно гласуване, законът ще бъде изпълнен. Това заяви зам.-шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Ципов пред Нова телевизия. При предсрочни избори машините може да бъдат наети, допълни той.

Идеята ни беше още в началото на годината този въпрос да бъде решен, но коронакризата отложи това, обясни Ципов. Всички действия били предприети. Имало поискани оферти още в края на март или началото на април. Подадени са 2 оферти, закъсняха производителите заради коронакризата и изпратиха офертите през юни, допълни той. Трябвало да се види дали машините ще бъдат купени или наети. 9500 секции ще бъдат с машини, каза Ципов.

Нашето предложение е да има и хартиени бюлетини, защото има български граждани, които в условията на пандемия се притесняват да гласуват с машини, обясни Ципов.

Още преди 2 г. бе ясно, че парламентарните избори, които предстоят, трябва да са с машини и управляващите трябваше да го осигурят, коментира пък Христо Проданов от БСП. И обвини ГЕРБ, че се опитват да забавят процеса, за да няма машинно гласуване.

 

- реклама -